Schilderwerk

Schilderwerk is een zeer belangrijk aspect bij het onderhouden van uw nieuwbouw of jaren 30 woning. Natuurlijk is opnieuw laten schilderen van je tussenwoning, hoekwoning of appartement  prachtig voor je interieur maar het belangrijkste is dat de nieuwe laag verf een beschermde functie biedt.

 

Binnen- en buitenschilderwerk

Schilderen is niet iets wat je even doet. Het is een veelvoudige klus waar veel ervaring voor nodig is. Elke ondergrond heeft een verschillende aanpak nodig maar ook het schilderen binnen of buiten uw huis zit veel verschil in.

 

Binnenschilderwerk

Het binnenschilderwerk van uw woning is eens in de 6 jaar toe aan een nieuwe laag verf. Oppervlaktes die kwetsbaarder zijn zoals de trap vragen vaker om onderhoud dan de binnenmuren. Binnenschilderwerk geeft uw interieur van uw woning weer een frisse blik. Als het binnenschilderwerk niet in orden is en u zit de verf van de kozijnen en muren afbladeren of u heeft vieze gele vochtplekken op uw plafonds dan zal dit een slechte uitstraling geven aan uw gehele woning.

Houd met enige regelmaat uw schilderwerken goed bij zodat u in de toekomst zult besparen. Denk hier bij aan: plafonds, muren, trappen, deuren en kozijnen. 

 

Buitenschilderwerk 

Omdat uw huis met verschillende weersomstandigheden te maken krijgt is buitenschilderwerk vaker aan onderhoud toe dan het schilderen binnen. Het schilderen aan de buitenkant van uw woning is gemiddeld om de 4 of 5 jaar toe aan nieuw schilderwerk. Buitenschilderwerk is eigenlijk veel belangrijker dan binnenschilderwerk. Uw woning ziet er uiteraard prachtig uit na een nieuwe verflaag maar het belangrijkste aspect is dat het een zeer beschermde functie heeft.

Als u uw schilderwerk goed onderhoud dan zal uw woning vele malen beter beschermt wezen tegen vochtige weersomstandigheden. Zo zullen de kozijnen en deuren van uw woning een langere levensduur krijgen.

Als u het buitenschilderwerk wilt laten uitvoeren door een schildersbedrijf dan zullen de gemiddelde prijzen hoger liggen dan die van binnenschilderwerk.

Het prijsverschil komt door verschillende factoren zoals de weersinvloeden de soorten verf en materialen zoals een steiger.

De onderdelen die bij buitenschilderwerk onderhanden worden genomen door een schilder zijn;  dakgoten, kozijnen, deuren, schuttingen, schuur.

 

Overnieuw schilderen

Het opnieuw laten schilderen dus het overschilderen van bestaand schilderwerk is altijd goedkoper dan dat het onderdeel zoals kozijnen of deuren nog geen laag verf bevatten. Omdat kaal hout meer verf opneemt dan geschilderd hout zal een schilder meer materiaal verbruiken. Het overschilderen van kozijnen is een stuk makkelijk als de kozijnen dus al een oude laag verf hebben. Tenzij de oude verflaag los bladdert dan zal de oude verf afgebrand moeten worden tot op het kale hout.

 

Uitbesteden van het schilderwerk

Waarom is het laten uitbesteden van schilderwerk voor u uiteindelijk toch een stuk voordeliger dan u denkt? Als u zichzelf wilt verzekeren van een goed resultaat dan is het verstandig uw schilderwerk door een professioneel schildersbedrijf te laten uitvoeren. Profiteer van de volgende voordelen: Tijdbesparing: Al de vrije tijd die u heeft hoeft u niet te besteden aan schuren, plamuren en opruimen van de rotzooi. Een professionele schilder regelt het schilderwerk van het begin tot het eind.

Kwaliteit verzekerd: Omdat u een professionele schilder heeft ingehuurd bent u ook verzekerd van een goede kwaliteit van uw schilderwerk. Hij zorgt ervoor dat u de perfecte schilderslaag krijgt en doet dit met de juiste verfsoorten.